<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=255496421826090&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
logo-361

AL QUIOSC EL DIUMENGE 5 DE MARÇ

La menopausa: tot el que no en sabem

Aquest diumenge, 5 de març, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, visibilitzarem un tema del qual es parla poc: la menopausa. Amb portada i il·lustracions de Paula Bonet.

©-PAULA-BONET-diari-ARA-__-Tot-el-que-has-de-saber-sobre-la-menopausa-(doble)
1
© PAULA BONET diari ARA __ Making of_118-2
© PAULA BONET diari ARA __ Making of_178 (1)
5-Feb-27-2023-09-07-29-9976-AM

Què hi trobaràs?

Portada i il·lustracions

Portada i il·lustracions. Aquest 5 de març tindràs entre les mans una obra d'art. La portada del diari estarà il·lustrada per l'artista Paula Bonet, representant la menopausa, el tema que tracta el dossier d'aquest 5 de març, amb motiu del Dia de la Dona. Les pàgines també estaran il·lustrades amb obra nova.

portada-paula-bonet

Dossier

¿Què és la menopausa?, ¿quan apareix?, ¿què és la perimenopausa?, ¿quins són els símptomes?, ¿què són els estrògens, què passa amb l'arribada de la menopausa i de què ens protegeixen?, ¿quines conseqüències hi ha a llarg termini?, ¿existeix algun tractament?, ¿hem de fer canvis en l'estil de vida?, ¿per què hi ha poca informació?, ¿cal fer més recerca?, ¿per què és una etapa de la dona invisibilitzada?

També parlem amb dones de diferents edats que ens expliquen com viuen la menopausa, com se senten, quins símptomes tenen, si s'han sentit escoltades a les consultes mèdiques, què els preocupa, què necessiten.

A més, expliquem com combatre els símptomes de la menopausa i prevenir-ne els efectes a llarg termini a través de la nutrició i l'exercici físic.

14-Traspassar-L¡mits
14010101FF058
© PAULA BONET diari ARA __ Making of_139 (1)
paula-bonet-ilustradora-682x1024

Paula Bonet

Llicenciada en belles arts per la Universitat Politècnica de València en l'especialitat de pintura, completa la seva formació a Santiago de Xile, Nova York i Urbino. El seu treball se centra en la pintura a l'oli, el gravat i l'escriptura. Ha fet exposicions a Barcelona, Madrid, Porto, París, Londres, Bèlgica, Urbino, Berlín, Santiago de Xile, València, Miami i Mèxic.

Ha publicat una desena de llibres, entre els quals destaquen 'La Sed' (Lunwerg, 2016), 'Roedores: Cuerpo de embarazada sin embrión' (Literatura Random House, 2018) i 'La anguila' (Anagrama, 2021).

El 2018 rep l'Alta Distinció de la Generalitat Valenciana guardonada amb la Medalla al Mèrit Cultural. Des d'aleshores dirigeix el taller 'La madriguera', un espai de creació i aprenentatge on es desenvolupen tècniques vinculades amb la gràfica i la literatura.

Conversa

 

 Esther Vera conversa amb Jaume Plensa sobre el número especial d'aquest diumenge.

aconsegueix-lo al quiosc