logo-diari-ara-dark

Cap a la Catalunya
que volem

Cicle de debats 'Ara pensem'

No podem deixar de pensar quin país volem. Obrim aquest cicle, de sis debats durant l'any, per reflexionar sobre els reptes a assolir i els problemes a vèncer a Catalunya en els terrenys econòmic, social, educatiu, mediambiental i cultural. 

imatge-2

Amb el patrocini de:

Mesa de trabajo 1-1

Propers debats

filet
Debat-descontaminar-landing-6

'El baby boom es jubila'

Dijous 5 de desembre a les 18.00 h
Centre Cultural La Mercè (Girona)

Moderat per Antoni Bassas

Tenim el compromís de treballar per a una societat que fomenti una vellesa activa i saludable. Com evitar el perill de la gentrificació gerontològica? Quin pla hi ha d’hospitals sociosanitaris? Com es pagaran les pensions? Com es donarà suport econòmic i psicològic als joves i adults que han de tenir cura de la gent gran?

En parlarem amb:

Santiago Niño Becerra

Catedràtic d'Estructura Econòmica - IQS School of Management - Universitat Ramon Llull. 

Miren Etxezarreta

Catedràtica jubilada d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona. 

Pilar Monreal

Investigadora del Grup de Recerca Envelliment, Cultura i Salut (ECiS) de la Universitat de Girona. 

Jordi Amblàs

Vicepresident de la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia i membre del Programa de Prevenció i Atenció a la Cronicitat del departament de Salut.

 

6 (1)

'El desafiament de la maternitat' 
Desembre - Data per confirmar
Lleida 

El problema ja no és tant ser dona com ser mare. La conciliació familiar segueix sent difícil. Combinar maternitat amb carrera professional, també. ¿Com es pot avançar cap a una maternitat igualitària amb la paternitat?

Debats realitzats

filet
1b_Mesa-de-trabajo-1-copia-39

'Made in Catalonia'
Dijous 20 de juny a les 19 h
Cercle d'Economia (Barcelona)

Apostar per una economia del coneixement és apostar per la creació de llocs de treball de valor a través de la recerca i la innovació. En quin punt ens trobem? Ens hi estem adaptant?

Comptarem amb els següents ponents:

Andreu Mas-Colell 
Polític, economista i professor universitari que va ser conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació i d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. L'any 2006 va ser condecorat amb la Creu de Sant Jordi.

Montserrat Vendrell
Actualment és sòcia d’Alta Life Sciences, un fons de capital risc amb seu a Barcelona que inverteix en empreses de ciències de la vida.

Aleix Valls
Director de l'empresa H-Farm Barcelona, que acompanya les empreses a culminar l'èxit en la seva transformació digital. També va ser el director general de la  Mobile World Capital Barcelona.

Debat-descontaminar-landing

'Descontaminar'
Dijous 18 de juliol a les 18 h
Teatre L' Atlàntida (Vic)

Moderat per Antoni Bassas

Assumir el cost de no contaminar i de descontaminar com un dels reptes principals del nostre país. Com podem revertir la contaminació de l’aire? Què hem de fer en els propers cinc anys perquè Catalunya contribueixi a l’Agenda 2030 de l’ONU? Quines tecnologies podem aplicar als purins i com s’han d’enfocar els reptes de la indústria agroalimentària? Com poden les empreses catalanes esdevenir vehicles per a un propòsit social? Quin és el futur de les nostres centrals nuclears?

Xavier Querol
Director del grup de recerca en geoquímica ambiental i investigació atmosfèrica (EGAR) d’IDAEA-CSIC

Marta Torres
Consultora en polítiques sobre el canvi climàtic i investigadora sènior en clima i energia a l'IDDRI (Institut du Développement Durable et des Relations Internationales)

Francesc Prenafeta
Coordinador del programa de gestió integral de residus orgànics (GIRO) de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)

Raimon Puigjaner
Cofundador i soci de Roots for Sustainability i cofundador de B Lab Spain

Debat-descontaminar-landing-1

'L'educació, la clau per arreglar l'ascensor social'
Dijous 3 d'octubre
Santa Coloma de Gramenet

La igualtat d’oportunitats arrenca des de la base del sistema educatiu. L’accés universal a una educació de qualitat i a l’exercici de la cultura són la millor garantia per a un progrés igualitari. ¿Està garantit aquest accés a Catalunya?

Comptarem amb els següents ponents: 

Enric Canet
Educador, biòleg i escolapi, membre del Casal dels Infants.

Elena Costas
Economista, cofundadora de Knowledge Sharing Network, editora de 'Politikon' i professora d'Esade.

Josep M. Vilalta Verdú
Secretari executiu de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i director de la Global University Network for Innovation (GUNi), formada per la Unesco i l’ACUP.

Anna Jolonch
Doctora en ciències de l’educació a la Universitat de París VIII i professora associada a la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona.

Debat-descontaminar-landing-5

'Com ens desplaçarem en el futur?' 
Dijous 14 de novembre a les 18.00 h
Casal Torreblanca (Sant Cugat)

El ‘low cost’ turístic no és sostenible, igual que el cotxe de carburants fòssils. Com ha de canviar la mobilitat en els pròxims anys? Ho estem fent bé?

En parlarem amb:

Germà Bel
Amb un màster en economia per la Universitat de Chicago, és catedràtic d'economia aplicada a la Universitat de Barcelona i expert en infraestructures.

Maite Pérez

Responsable del departament de mobilitat de l’Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) i ha treballat en la planificació de transports per a administracions públiques i empreses privades.

Nel·la Saborit

Enginyera tècnica d'obres públiques, especialista en transports, urbanisme i mobilitat. És membre del gabinet tècnic del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB).

Oriol Marimón-Clos Sunyol

Màxim executiu de l'empresa eCooltra i amb experiència en la compartició de serveis de mobilitat.

Subscriu-te gratis durant un mes